Spraakcomputer S&L Zorg - regie op eigen leven
Innovatieplatform
Fysiotherapie voor mensen met een verstandelijke beperking
S&L Zorg is op dit moment al een organisatie waar veel innovaties gebruikt en ingevoerd worden en de ideale omvang en structuur heeft voor nog meer innovaties. Bij innovaties hebben we het over technische zaken, maar zeker ook over zaken ‘zonder een stekker’. Denk bijvoorbeeld eens aan de halve deur, die het leven van Liesbeth fijner maakt, of de waakmand (of doos), die ingezet wordt bij palliatieve zorg. We willen de levens van onze cliënten waar mogelijk nog verder verbeteren met innovaties. Daarom hebben we een innovatieplatform opgericht.

Innovatieplatform

Een platform omdat we vooral samen innovaties willen vinden en leren gebruiken om het leven van mensen met een verstandelijke beperking te verbeteren of verrijken. Het hele platform hebben we in één plaatje samengevat. Het platform bestaat uit een innovatieteam, innovatie klankbordgroep en een community.

Het begint bij een uitdaging van cliënten

Uitgangspunt is altijd een uitdaging van cliënten. De innovaties richten zich op het realiseren van ideeën, het oplossen van problemen en vraagstukken op een wijze waarop waarde toegevoegd wordt aan het leven van de cliënt. Uitgangspunt is dat innovatie geen doel op zich is, maar bijdraagt aan een kwalitatief betere zorg.

Innovatieteam

S&L Zorg heeft een eigen innovatieteam dat bestaat uit circa vijf medewerkers. Het innovatieteam heeft een multidisciplinaire samenstelling, met altijd minimaal drie leden die ook werkzaam zijn in het primair proces. Bij innovaties is er steeds een frisse blik nodig, je moet niet vast gaan zitten. Daarom mogen leden van het innovatieteam maximaal drie jaar zitting nemen en dient elk jaar 50% van de leden te wisselen.

Innovatie klankbordgroep

De innovatie-klankbordgroep bestaat uit circa tien mensen met minimaal een vertegenwoordiging uit de volgende groepen: primaire zorg, verwanten, managementteam en ondersteunende diensten. De innovatie-klankbordgroep vergadert vier keer per jaar samen met het innovatieteam. Naast het delen van de voortgang is vooral het ophalen van innovatiekansen het doel. Leden van de innovatie klankbordgroep die werken bij S&L Zorg kunnen deelname zien als werk. Niet medewerkers van S&L Zorg worden, als ze lid zijn, automatisch vrijwilliger bij S&L Zorg. Op deze wijze profiteren ze van alle voordelen die vrijwilligers hebben (zoals verzekering, reiskostenvergoeding en kerstpakket).

Community

Een Google+ community (openbaar en deels besloten) dient als middel voor communicatie, uitwisseling van ideeën, uitwerking en discussie. De openbare berichten zijn voor iedereen te zien. Leden van de community hebben daadwerkelijk een betrokkenheid bij S&L Zorg en kunnen discussiëren, onderwerpen aandragen en ervaringen delen. De community maakt het mogelijk dat ook buiten de formeel bedachte structuur initiatieven kunnen ontstaan of opgepakt kunnen worden.

Je kunt de community bekijken door hier te klikken.

Geplaatst op: 21 februari 2018

Typ hier uw zoekopdracht

X